О школи

o namaОсновна школа „Кнезова Рашковића“ се налази у Божетићима у општини Нова Варош. Школа је почела са радом 1988. године и данас је она матична школа са једним издвојеним одељењем у Љепојевићима. Раније је се звала „Добривоје Чкоњевић“ и кроз свој дуги историјат школује ученике од 1-8 разреда. То је школа која се у сваком погледу труди да се ученици у њој интелектуално, емоцијално, социјално, морално и физички развију у складу са својим узрастом, интересовањима и потребама.

     Школска зграда основне школе „Кнезова Рашковића“ је савремене градње која има централно грејање, зборницу и помоћне просторије као и кабинете за сваки наставни предмет. Она је опремљена и савременом дигиталном опремом, дигиталним кабинетом, интернетом, малом фискултурном салом и пространим теренима за одбојку, кошарку и фудбал.

Skola Knezova Raskovica Bozetici

Основна школа "Кнезова Рашковића" у Божетићима

 

     У основној школи „Кнезова Рашковића“ настава се изводи у млађим разредима у комбинованим одељењима од 1-4 разреда  и старијим разредима од 5-8 разреда.

     У издвојеном одељењу Љепојевићи налази се четвороразредна школа. Настава се изводи у комбинованим одељењема од 1 до 4. разреда. Настава се одвија у две учионице. На располагању је и сала за физичко васпитање. Школа је од 2004. године реновирана и поседује све хигијенско-техничке и друге непходне услове за одвијање наставе.

     Ђаци основне школе „Кнезова Рашковића“ су вредни и марљиви ђаци у учењу и раду који своја знања стичу уз учење, рад, дружење и игру. Скоро су сви ђаци пешаци и то им не пада тешко јер долазе у школу са задовољством.

На ногама носе прах предака.O skoli1

 - Кнезова Рашковића -

Grb Knezova Raskovica


Saturday the 20th. | © Сва права задржана 2014 | Основна школа „Кнезова Рашковића“ Божетићи | Вебсајт израдио Александар Мутавџић