Polazak u školu

 

     Polazak u školu je jedan od najvažnijih dana u životu deteta i cele porodice. Tom događaju raduju se deca, roditelji, rodbina i prijatelji i učitelji koji željno iščekuju svoje nove đake.

 

Polazak u skolu

 

     Za polazak deteta u 1. razred nije preduslov da dete zna da čita i piše. Mnogo je važnije da li je detetov govorni razvoj na potrebnom nivou za usvajanje pismenosti i kakva je motivacija deteta za učenje čitanja i pisanja.

     Obično se zahteva da dete radi po tempu koji  se od njega traži. To se odnosi na odlaganje svojih potreba, koncentraciju, pažnju, pamćenje, rad po uputstvu kao i iznošenje svog mišljenja. Potrebno je kod deteta razviti moć opažanja, druženja sa ostalom decom kao i značaj igre.

     Da li je dete sposobno za polazak u školu procenjuje psiholog ili pedagog škole na maternjem jeziku deteta, primenom standardnih postupaka i instrumenata, preporučenih od nadležnog zavoda, odnosno ovlašćene stručne organizacije.

Thursday the 21st. | © Sva prava zadržana 2014 | Osnovna škola „Knezova Raškovića“ Božetići | Website izradio Aleksandar Mutavdžić