Dešavanja

21.3.2019.

desavanja-iconTim za zaštitu učenika od diskriminacije, nasilja i

zlostavljanja

     

     U školi smo danas delili poruke o prijateljstvu, ljubavi i toleranciji…

 

1  3

Opširnije...

6.3.2019.

desavanja-iconPoseta fabrici konfekcije

     Učenici su za vreme časa Tehničkog i informatičkog obrazovanja posetili fabriku konfekcije u Božetićima i tom prilikom se upoznali sa proizvodnim mašinama i na kratko oprobali u postupku krojenja i šivenja tekstilnih proizvoda.

     Veliku pomoć  i podršku u tome pružio nam je radnik koji radi na održavanju fabrike Milun Popović.

IMG 20190313 114717

 

Opširnije...

28.01.2019.

desavanja-iconMeđunarodni dan sećanja na žrtve holokausta

     U školi je (sa danom zakašnjenja zbog neradnih dana), 28. 01. 2019. obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta. Učenicima je ovim povodom prikazan kratki dokumentarni film pod nazivom:“Šta je holokaust?“

 predavanja1

Opširnije...

27.01.2019.

desavanja-iconSavindan

     Naša škola je i ove godine, 27. januara, svečano obeležila školsku slavu Svetog Savu. Proslavi, koja je počela sečenjem slavskog kolača, prisustvovali su predsednik opštine Radosav Vasiljević, članovi Školskog odbora, nastvnici, zaposleni u školi, đaci i njihovi roditelji.

12

     Posle himne,  direktorka škole Ana Vjetrović u svom obraćanju je pozdravila prisutne i podsetila na život i delo Svetog Save. Svečanost je nastavljena prigodnim poetsko-muzičkim programom pod nazivom „Putem svetosavlja“. Propraćene simpatijama i brojnim aplauzima, na sceni su se smenjivale recitacije, muzičke numere i dramski tekstovi, koje su đaci ove škole izveli pod pedagoškim rukovodstvom svojih učitelja i nastavnika: Bosiljke Šaponjić, Ivane Brajović, Marice Vuković, Ivke Milinković, Cmiljke Marinković i Danijele Tatović. Izložbu učeničkih radova u holu škole priredila je nastavnica likovne kulture Vesna Milivojević. 

1

     Ovaj dan je bio prilika za podsećanje na put kojim je išao naš prvi osnivač škole i čija nas duhovna načela, utemeljena na prosvećivanju i znanju, vode u budućnost.

Slike iz galerije

gallerija-icon

14.12.2018.

desavanja-iconOnline kursevi engleskog jezika

 

     Dragi đaci,

     Obaveštavamo Vas da smo u saradnji sa kompanijom LINK group obezbedili besplatne online kurseve engleskog jezika.

     ITAcademy kao deo kompanije LINKgroup ovim kursevima pruža odličnu priliku đacima koji žele da usavrše i unaprede svoje znanje engleskog jezika da postanu što uspešniji u daljem obrazovanju i kasnije u poslu.

     Ukoliko ste đak od V do VIII razreda i želite da unapredite svoje znanje engleskog jezika pozivamo Vas da se prijavite za besplatan online kurs engleskog jezika kod svog nastavnika koji će odlučiti ko će dobiti mogućnost za pohađanje ovih kurseva.

     Ukoliko budete bili jedan od dobitnika, dobićete poklon kod sa kojim ostvarujete pravo na besplatan kurs. Nakon što dobijeni kod unesete na strani prijave dobićete na mejl sva potrebna uputstva za pohađanje izabranog online kursa.

     Pozivamo sve đake da se aktivno uključe u usavršavanje znanja engleskog jezika kako bi time sebi otvorili što više mogućnosti za dalje obrazovanje i razvoj karijere.

     Učenici koji će ovom prilikom unaprediti svoje znanje su:

     Ivana Novković - učenica 7. razreda

     Dragana Lukovićučenica 7. razreda

     Ognjen Kurćubić  - učenik 8. razreda

1.12.2018.

 

desavanja-iconFestival nauke

     Festival nauke su zajedno posetili učenici i nastavnici škola „Momir Pucarević“ iz Akmačića i „Knezova Raškovića“ iz Božetića.

 

a1

 

 

Opširnije...

25.10.2018.

desavanja-iconZaštita učenika od nasilja i diskriminacije

     U okviru plana prevencije zloupotrebe droga kod učenika 25. 10 2018. realizovana je radionica „Konformizam i zloupotreba psihoaktivnih supstanci“ sa predstavnicima svih razreda. Učenici su kroz radionicu naučili kako da se odupiru pritisku vršnjaka generalno, a u završnom delu radionice posebno sa eventualnim pritiscima koji bi se ticali zloupotrebe svih psihoaktivnih supstanci. Učenici su pokazali znanje i svest o štetnosti cigareta, alkohola i droga u užem smislu. Posvedočili su takođe da do sada nisu trpeli bilo kakve pritiske iz okoline u vezi sa njihovom upotrebom. Radioničarski rad su pozitivno ocenili.

 

     IMG-5f818a866ce7eb4a8ea64d2571b6f1b1-V     IMG-593387ddf9a8020ec354aaed46124e81-V

Opširnije...

11.10.2018

desavanja-iconProfesionalna orijentacija

     Sa ciljem rada na profesionalnoj orijentaciji učenika 7. i 8. razreda realizovane su 11. 10. 2018., 18. 10. 2018. i 25. 10. 2018. radionice na teme: „Interesovanja, talenti, sposobnosti“, „Kako me vide drugi“, „Tipovi učenja“ odnosno „Samospoznaja“, „Autobiografija kroz interesovanja, vrednosti, sposobnosti i željeno zanimanje“ i „Ključne kompetencije za zanimanja i radni život“. Cilj realizovanih radionica bio je da učenici bolje upoznaju sebe, ali i način na koji ih vide drugi, kao i da se upoznaju sa veštinama i kompetencijama potrebnim za savremeni svet rada. Učenici su imali mogućnost da razviju svest o tome kom tipu učenja pripadaju i kako ubuduće treba da uče da bi mogli da odgovore zahtevima zanimanja za koja su zainteresovani. Takođe, učenici osmog razreda su obučeni za pisanje radnih biografija kojima bi mogli da se prijave na konkurs za buduća željena zanimanja. Na ovakav način učenici će i ubiduće biti pripremani za svet rada odnosno za adekvatan izbor daljeg obrazovanja koji će voditi uključivanju u svet rada.

Opširnije...

1.10.2018.

desavanja-iconObeležavanje dečje nedelje

     U cilju obeležavanja „Dečje nedelje“ 01. 10. 2018. realizovana je prezentacija na temu: „Psihološki uslovi učenja – metode i tehnike uspešnog učenja“ Prezentaciji su prisustvovali učenici „viših“ razreda. Uz prezentovanje efikasnih metoda učenja, vođena je i diskusija na istu temu, razmenjena su mišljenja i iskustva sa učenicima o navikama učenja kako bi naučili kako da uče i ostvarivali što bolja obrazovna postignuća.

 

     IMG-9767ba669530608d0274a0ff9a6f4b7e-V    IMG-f4a643243a1b716427bca94e613b7273-V

Opširnije...

Wednesday the 24th. | © Sva prava zadržana 2014 | Osnovna škola „Knezova Raškovića“ Božetići | Website izradio Aleksandar Mutavdžić