Дешавања

18.4.2019.

desavanja-iconПревенција злоупотребе психоактивних супстанци


         У оквиру рада на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци са представницима ученика свих разреда је 18. 04. 2019. реализована радионица под називом: „Свест о сопственом насилном понашању и бесу“. Циљ радионице био је да ученици науче да препознају „окидаче“ сопственог беса и адекватно га каналишу. 

1  2  3

   Посебно је истакнута важност контроле потенцијалног аутодеструктивног понашања чији један од облика може бити и злоупотреба психоактивних супстанци. Ученици су у радионици најпре „довођени“ у различите ситуације насилних облика понашања у школи како би се испитале њихове реакције у њима, а потом су обучавани уочавању разлика између „извора љутње“ и „мете беса“. Кроз радионицу су стекли знања за управљање властитим бесом и његово каналисање у пожељне и прихватљиве обрасце понашања.

4  5  6

      Ученици су били мотивисани за рад. Учествовали су у размени мишљења о штетности коришћења психоактивних супстанци и извели закључак да се њиховом употребом проблеми не решавају већ мултипликују.

7  8  9

Saturday the 13th. | © Сва права задржана 2014 | Основна школа „Кнезова Рашковића“ Божетићи | Вебсајт израдио Александар Мутавџић