Dešavanja

18.4.2019.

desavanja-iconPrevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci


     U okviru rada na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci sa predstavnicima učenika svih razreda je 18. 04. 2019. realizovana radionica pod nazivom: „Svest o sopstvenom nasilnom ponašanju i besu“. Cilj radionice bio je da učenici nauče da prepoznaju „okidače“ sopstvenog besa i adekvatno ga kanališu. 

1  2  3

     Posebno je istaknuta važnost kontrole potencijalnog autodestruktivnog ponašanja čiji jedan od oblika može biti i zloupotreba psihoaktivnih supstanci. Učenici su u radionici najpre „dovođeni“ u različite situacije nasilnih oblika ponašanja u školi kako bi se ispitale njihove reakcije u njima, a potom su obučavani uočavanju razlika između „izvora ljutnje“ i „mete besa“. Kroz radionicu su stekli znanja za upravljanje vlastitim besom i njegovo kanalisanje u poželjne i prihvatljive obrasce ponašanja.

4  5  6

     Učenici su bili motivisani za rad. Učestvovali su u razmeni mišljenja o štetnosti korišćenja psihoaktivnih supstanci i izveli zaključak da se njihovom upotrebom problemi ne rešavaju već multiplikuju.

7  8  9

Thursday the 14th. | © Sva prava zadržana 2014 | Osnovna škola „Knezova Raškovića“ Božetići | Website izradio Aleksandar Mutavdžić