Дешавања

10.4.2019.

desavanja-iconРадионица "Успешна комуникација"

       

   У циљу превенције појавних облика вршњачког насиља и дискриминације међу ученицима, са представницима свих одељења 7. и 8. разреда, 10. 04. 2019. године реализована је радиониоца „Успешна комуникација“. Основни задатак радионице био је да ученици упознају средства успешне комуникације, унапреде вештине „ја – говора“, активног слушања и давања повратних информација.

1   2

     Ученици су кроз радионицу развијали вештине слободног изражавања својих осећања и потреба без угрожавања потреба других учесника у комуникацији. На овај начин развијана је свест код ученика о пожељним начинима реаговања у потенцијално конфликтним ситуацијама. Такође, ученици су развијали вештине упућивања адекватних порука деци која трпе насиље односно оној која врше насиље, превасходно из разлога разумевања неопходности реаговања у ситуацијама када су сведоци немилих насилних сцена.

3   4

   Ученици су били заинтересовани за рад. Радо су учествовали у предвиђеним активностима. Остварили су успешну узајамну интеракцију. Показали су разумевање предочених садржаја.

5   6

Saturday the 13th. | © Сва права задржана 2014 | Основна школа „Кнезова Рашковића“ Божетићи | Вебсајт израдио Александар Мутавџић