Дешавања

12.12.2014.

desavanja-iconРадионица у оквиру рада Тима за заштиту деце/ученика од насиља, злостављања и занемаривања


     У нашој шлоли је 12.децембра 2014.год. организована радионица под називом „Насиље и ненасиље“. Радионицу је организовао Тим за заштиту деце од насиља, а поред чланова Тима, учествовали су и ученици од V до VIII разреда.

12122014A

     У првом делу радионице, ученици су упознати са дефиницијом и врстама насиља. Уз помоћ чланова Тима, ученици су дискутовали о томе шта за њих представља насиље и износили сопствена искуства у вези тога. Затим су ученици на папирићима написали по три речи које за њих представљају насиље и залепили их на припремљени постер.

12122014B

     У другом делу радионице, ученицима су подељени папирићи на којима су биле исписане разне врсте понашања и осећања. Након тога, ученици су појединачно излазили и лепили папириће на унапред припремљен постер. Реч са сваког паипића је гласно прочитана уз дискусију и навођење примера у вези са датим понашањем или осећањем.

12122014C

     Затим је уследила дискусија у којој су ученици врло активно учествовали. Причало се о томе како треба реаговати када доживимо или препознамо насиље и како треба да се понашамо да би насиља било што мање . На крају смо дошли до два закључка:

   1. О насиљу не треба ћутати.

   2. Не треба да се понашамо према другима онако како не бисмо волели да се други понашају према нама.

Saturday the 25th. | © Сва права задржана 2014 | Основна школа „Кнезова Рашковића“ Божетићи | Вебсајт израдио Александар Мутавџић