Дешавања

19.5.2022.

desavanja-iconПрослава Дана школе


,,Ој кнеже, ој витеже

Над твојом земљом светлост се шири

Данас се слави слава и наслеђе

Уз молитву твоју све нас уједини.“

 

     Стиховима великана наше поезије Јована Дучића започео је програм поводом обележавања Дана школе.

     -Након скоро 20 година обележава се Дан школе, а 19. мај одабран је као дан сећања на најистакнутијег кнеза у лози Рашковића, Атанасија Рашковића који је био кнез Старог Влаха, а посебно се истицао својим родољубљем и храброшћу- нагласила је директорка школе у свом обраћању присутним гостима.

     Говорећи родољубиву поезију и цртице из живота Атанација Рашковића ученици сиу започели програм, а посебну пажњу и похвале добили су наши глумци који су оживели старе архаизме глумећи обичног сеоског човека.

 1

 

4     4

 

5

6

 

7     9

8     10

3

 

      На крају школске приредбе додељене су и награде професорима за резултате на такмичењима током године, а анонимни дародавац, иначе некадашњи ђак ове школе, лаптопом је наградио и ученицу 6. разреда Милену Тртовић, за освојено друго место на окружном такмичењу из историје.

 11

 

     Након приредбе присутни гости погледали су и изложбу у школи која је продукт обогаћеног једносменског рада школе у оквиру активности –Топономастика мога краја и Креативне радионице. 

12     13

14     15

16     17

18     19

21

20     22

23     24

 

     Међу присутним званицама поред директора школа са територије општине, новинара, родитеља, обележавању Дана школе присуствовали су и републички инспектор Радоје Стопић, просветни инспектор Славиша Пурић и председник општине Радосав Васиљевић.

 25

26

Saturday the 13th. | © Сва права задржана 2014 | Основна школа „Кнезова Рашковића“ Божетићи | Вебсајт израдио Александар Мутавџић