Дешавања

6.04.2022.

desavanja-iconICCS 2022 (International Civic and Citizenship Education Study)

 

    Данас су ученици VIII разреда учествовали у ICCS 2022 (International Civic and Citizenship Education Study) тестирању, које је, под покровитељством Међународне асоцијације за евалуацију образовних постигнућа, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, у Србији спроведено први пут.

     Ово тестирање се односи на грађанско образовање и учешће ученика у модерном друштву, испитује ставове и схватања ученика који се односе на грађанско образовање и извештава о праксама подучавања ученика, техникама управљања одељењем, школом и климом у школи, као и другим факторима који се односе на знања и ставове у области грађанског васпитања.

     Ове године, за учешће у тестирању, узорковано је 150 школа у Србији, 156 одељења 8. разреда, 3450 ученика и 2250 наставника, међу којима и наши наставници који предају осмом разреду.

ICCS 2022


     Захваљујемо се на сарадњи нашим осмацима и њиховим родитељима.


Saturday the 13th. | © Сва права задржана 2014 | Основна школа „Кнезова Рашковића“ Божетићи | Вебсајт израдио Александар Мутавџић