Дешавања

6.4.2022

desavanja-iconМоје село кроз објектив

 

     Пројекат ,,Обогаћени једносменски рад“, а оквиру њега активност ,,Моје село кроз објектив“ спроводи се у нашој школи од школске 2021/2022. године. Након часова редовне наставе ученици од 1. до 4. разреда реализују ову активност са библиотекарком Цмиљком Маринковић и наставником Филипом Бјелићем. 

     Ученици су кроз досадашње активности правили фотографије на различите теме (воће, поврће, цвеће, плодови, животиње, стари објекти, пејзажи, стари предмети...), затим су се кроз литературу и разговор упознавали са овим темама везаним искључиво за локалну средину. Са великом радозналошћу ученици су изржавали своје задатке и радовали се свакој новој теми за обраду.

6a

1a

2a

3a     4a

7a

 

     Кад временске прилике нису дозвољавале излазак на терен, односно ван школског дворишта, ученици су обично израђивали цртеже и макете на одређене теме које су биле актуелне за текући месец, а које се односе на израду фотографија. Такође, на крају сваког месеца вршена је селекција ученичких фотографија, прављени су панои, односно албуми фотографија који се односе на задате теме.

5a

Saturday the 13th. | © Сва права задржана 2014 | Основна школа „Кнезова Рашковића“ Божетићи | Вебсајт израдио Александар Мутавџић