Дешавања

22.11.2022.

desavanja-iconКвиз "Научи се човече - Саобраћајни зна(Л)ци"

 

     Дана 22.11.2022. године ученици наше школе учествовали су на квизу који се односио на познавање саобраћајних прописа. То је игра у којој поред знања о познавању саобраћајне културе потребна и срећа јер се игра слично игри "Не љути се човече". 

 1

     Такмичање је одржано у Основној школи „Живко Љујић“, а поред ученика ове школе, учествовали су и ученици основних школа: "Гојко Друловић", "Кнезова Рашковића" и "Момир Пуцаревић". Сваки тим имао је своју боју (црвену, зелену, плаву или жуту). Најуспешнија екипа је из школе  "Гојко Друловић".

 3

     Сви такмичари су били сјајни, уживали су у игри, али и показали завидно знање у области познавања прописа и правила из безбедности саобраћаја.

 2

 

21.11.2022.

desavanja-iconОнлајн курсеви енглеског језика

 

     Драги ученици,

     Обавештавамо вас да смо у сарадњи са компанијом LINKgroup обезбедили бесплатне онлајн курсеве енглеског језика – свих нивоа за ђаке наше школе који желе да овладају знањем енглеског језика.

     BusinessAcademy, као део компаније LINKgroup, овим курсевима пружа фантастичну прилику ђацима који имају жељу да унапреде своје знање енглеског како би остварили лични напредак и унапредили своје језичке способности – које ће им омогућити значајну предност у образовању и пословном свету.

     Уколико похађате V, VI, VII или VIII разред и заиста желите да унапредите своје знање енглеског језика, позивамо вас да се пријавите за бесплатан онлајн-курс код свог наставника, који ће одлучити коме ће курсеви бити додељени.

     Уколико будете одабрани, добићете поклон-код којим остварујете право на бесплатан курс. Када унесете тај код на пријавну страну, на мејл који сте унели као свој добићете сва потребна упутства за похађање онлајн-курса.

     Позивамо све ђаке да се укључе у усавршавање знања енглеског језика како би тиме себи омогућили веће, боље и перспективније прилике за будућност, образовање, путовања и развој каријере.

 

14.10.2022

desavanja-iconДигитално насиље

 

IMG 20221014 114951 (Custom)     IMG 20221014 122136 (Custom)

IMG 20221014 120630 (Custom)     IMG 20221014 115429 1 (Custom)

 

15.9.2022.

desavanja-iconКодекс понашања ученика

 

Кодекс понашања ученика

19.5.2022.

desavanja-iconПрослава Дана школе


,,Ој кнеже, ој витеже

Над твојом земљом светлост се шири

Данас се слави слава и наслеђе

Уз молитву твоју све нас уједини.“

 

     Стиховима великана наше поезије Јована Дучића започео је програм поводом обележавања Дана школе.

     -Након скоро 20 година обележава се Дан школе, а 19. мај одабран је као дан сећања на најистакнутијег кнеза у лози Рашковића, Атанасија Рашковића који је био кнез Старог Влаха, а посебно се истицао својим родољубљем и храброшћу- нагласила је директорка школе у свом обраћању присутним гостима.

     Говорећи родољубиву поезију и цртице из живота Атанација Рашковића ученици сиу започели програм, а посебну пажњу и похвале добили су наши глумци који су оживели старе архаизме глумећи обичног сеоског човека.

 1

 

4     4

 

5

6

 

Opširnije...

11.5.2022.

desavanja-iconУгледни час из историје

 

     У среду 11.5.2022. одржан је угледни час из историје. Час је одржала наставница Невена Ивковић у шестом разреду. Наставна јеница: "Српске земље у средњем веку". Тип часа: систематизација.

     Циљ угледне наставне активности: Презентација новог наставног средства за подршку ученику који ради  по ИОП-у 1.
     Интеграција ученика који ради по ИОП-у 1 у групу уз проверу знања из дела наставне теме и повезивање нових знања са постојећим.
 

1     2
3     4
5    6


06.04.2022

desavanja-iconУ сусрет Дану Планете


     Данас смо, предвођени „Амбасадоркама добре наде“, Драганом, Јованом и Тамаром, које већ другу годину учествују у пројекту WWF Adria „Академија за природу“, заједно са Дарком, радо виђеним гостом наше школе, из СРП „Увац“, у дворишту засадили 11 садница. Саднице црног јасена, белог и црног бора и сребрне брезе су донација WWF Adria, а две саднице белог бора, донација су Adria media group, као део пројекта „Засади дрво“.

     Надамо се да ће кроз само пола века наш данашњи шумарак пружати хладовину неким новим нараштајима наше школе, омогућивши им уживање у свежем и чистом ваздуху.

 1     2

4     5

3

 

6.04.2022.

desavanja-iconICCS 2022 (International Civic and Citizenship Education Study)

 

    Данас су ученици VIII разреда учествовали у ICCS 2022 (International Civic and Citizenship Education Study) тестирању, које је, под покровитељством Међународне асоцијације за евалуацију образовних постигнућа, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, у Србији спроведено први пут.

     Ово тестирање се односи на грађанско образовање и учешће ученика у модерном друштву, испитује ставове и схватања ученика који се односе на грађанско образовање и извештава о праксама подучавања ученика, техникама управљања одељењем, школом и климом у школи, као и другим факторима који се односе на знања и ставове у области грађанског васпитања.

     Ове године, за учешће у тестирању, узорковано је 150 школа у Србији, 156 одељења 8. разреда, 3450 ученика и 2250 наставника, међу којима и наши наставници који предају осмом разреду.

ICCS 2022


     Захваљујемо се на сарадњи нашим осмацима и њиховим родитељима.


Saturday the 3rd. | © Сва права задржана 2014 | Основна школа „Кнезова Рашковића“ Божетићи | Вебсајт израдио Александар Мутавџић